Botanisch  Tekenen  en  SchilderenHome.html
Margriet  HoninghHome.html
 
KaartverkoopKaarverkoop.html
NieuwsNieuws.html
ContactContact.html
LinksLinks.html
PortfolioPortfolio.html
IntroductieIntroductie.html
Cursussen
Overig werkOverig_werk.html


(vervolg) cursus botanisch tekenen en schilderen voorjaar 2015Botanisch kunstenaar Margriet Honingh organiseert in samenwerking met de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland www.botanischkunstenaarsnederland.nl een (vervolg)cursus botanisch tekenen en schilderen.

De cursus wordt gegeven op de zaterdagen 25 april, 2 en 9 mei 2015 in Twisk (Westfriesland).

Deze cursus is bedoeld voor diegenen die eerder een cursus botanisch tekenen en schilderen hebben gevolgd of beschikken over teken- en schildervaardigheid (met aquarelverf).

Tijdens deze cursus wordt een gedetailleerde en natuurgetrouwe weergave van plantenmateriaal getekend en/of geschilderd. Een maand voor de eerste cursusdag wordt een opdracht gegeven waar thuis aan gewerkt kan worden. Op de eerste en tweede cursusdag wordt nogmaals een opdracht gegeven waar thuis aan gewerkt kan worden. Op de cursusdagen zelf wordt het werk besproken en verder uitgewerkt.

De cursusdag begint om 10.00 uur met een kopje koffie of thee en eindigt om 15.30 uur.


Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers.


Het cursusgeld voor niet leden bedraagt €160,- exclusief materiaal, inclusief koffie en thee. Leden van de Vereniging krijgen €10,- korting.


Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een maand voor aanvang van de cursus de aanvullende informatie, waaronder de opdracht.

U kunt zich opgeven per E mail info@margriethoningh.nl of per telefoon: 06 54 777 880.
Basis cursus botanisch tekenen


In samenwerking met de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland geeft botanisch kunstenaar Margriet Honingh een workshop botanisch tekenen in de fuchsiatuinen in Wognum (Westfriesland) op zaterdag 25 en zondag 26 juli 2015.


De fuchsiatuinen zijn gelegen aan de Hoornseweg 31, 1687 NE Wognum,

tel.: 0229 571418 / 06 30 530 154.

Meer informatie vindt u op de website: www.jandekker-fuchsia.nl


De tuinen herbergen maar liefst zo'n 600 verschillende soorten fuchsia's. De fuchsia in al zijn variaties is een aantrekkelijke plant om te tekenen. Teken ervaring is niet vereist, maar wordt aanbevolen.


De cursusdag begint om 10.00 uur met een kopje koffie of thee en eindigt om 15.30 uur.


Er is plaats voor maximaal 5 personen.


Er wordt gewerkt in de kassen en als het weer het toelaat buiten in de tuinen.


Het cursusgeld voor niet leden bedraagt €105,- exclusief materiaal, inclusief koffie en thee. Leden van de Vereniging krijgen €5,- korting.